no javascript counter
counter in web page

Emlékérem az alagútépítésért

A Magyar Alagútépítő Egyesület a 2010. évben hagyományteremtő céllal Érdemérmet alapított, Alagútépítésért Emlékérem néven. Az Érdeméremmel a Magyar Alagútépítő Egyesület célja egy komoly elismerés és megemlékezés létrehozása, amellyel méltó módon tudja kifejezni az alagútépítési szakma bármely területén tevékenykedők kiemelkedő munkásságát, mintegy követendő példaként állítva Őket a jelen és a jövő alagútépítő generációja elé. Az Alagútépítésért Emlékérmet olyan személyeknek ítéli oda a Magyar Alagútépítő Egyesület, akik az alagútépítés terén maradandót alkottak, példamutató tevékenységet folytattak. A kitüntetéseket minden esetben a Magyar Alagútépítő Egyesület elnöke adományozza az egyesületi tagok felterjesztése és ellenjegyzése mellett. Az Emlékérmek különleges alkalmakkor, illetve minden évben a Szent Borbála napjához közeli, családias hangulatú, a Magyar Alagútépítő Egyesület évzáró vacsoráján kerülnek átadásra.

Köztudott, hogy Szent Borbála (Szent Barbara) több évszázada a bányászok, kohászok, tüzérek, építőmesterek és hegymászók védőszentje, akinek napját december 4-én ünnepeljük. Így nem véletlenül választottuk mi alagútépítők is Őt védelmezőnkké, mely azzal lett kifejezésre juttatva, hogy az Alagútépítésért Emlékérem egyik oldalára Szent Borbála képmása, másik oldalára pedig egy alagútmetszet került.

Az alagútépítés területén elért érdemeiért Alagútépítésért Emlékérmet kapott:

2010-ben:

2011-ben:

  • Fazakas György - Okleveles Építőmérnök – Egyetemi Docens – Magyar Tudományos Akadémia tagja
  • Soós Gábor - Okleveles Építőmérnök
  • Janitsáry Iván - Okleveles Építőmérnök - Okleveles Kivitelezési Szakmérnök
  • Dr. Várszegi Gyula - Okleveles Közlekedés Mérnök - Közgazdaság Tudományok Doktora

A Magyar Alagútépítő Egyesület további szakmai sikereket kíván a kitüntetetteknek! Nyíljanak általuk újabb alagutak, ahogyan Szent Borbála előtt is megnyíltak a sziklák!